Tarikh

: 6hb. Disember 2023

Masa

: 10.00pagi - 1.00 Petang

Peserta

: Tahun 1 hingga Tahun 6

Lokasi

: SK Dato' Mas'Ud Bagan Serai

 

Tujuan :

Taklimat Tentang Klik Dengan Bijak & Aktiviti STeM

Aktiviti 

Murid-murid tentang diterangkan dengan manfaat, kebaikan dan keburukan internet serta aktiviti berkumpulan


Lihat Gambar Di Sini

 

- Laporan Penuh -

𝐊𝐋𝐈𝐊 𝐃𝐄𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐁𝐈𝐉𝐀𝐊! (𝐊𝐃𝐁)
6 Disember 2023 - Pada hari jumaat lepas PUSAT EKONOMI DIGITAL (PEDi) Kluster Kerian yang diwakili oleh ðð®ð¬ðšð­ 𝐄𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 - PEDi Pekan Kuala KurauPusat Ekonomi Digital Keluarga Malaysia - PEDi Taman Kurau Lestari & PEDi Batu 14 Teluk Medan telah mengadakan program & taklimat Klik Dengan Bijak di Sekolah Kebangsaan Dato' Mas'Ud Bagan Serai.
 
    Pelbagai aktiviti telah disediakan dan para petugas PEDi juga telah memberi penerangan tentang kebaikan, keburukan dan manfaat dalam pengunaan internet kepada murid-murid tahun 1 hingga tahun 6 di sekolah berkenaan. Disamping itu juga murid-murid sangat teruja dalam menjawab pertanyaan dan soalan daripada penceramah petugas PEDi. Mana tidaknya, setiap soalan akan diberi ganjaran hadiah dan guru-guru juga turut bersama dalam program yang telah dijalankan ini.
 
   Selain itu juga, petugas-petugas daripada PEDi telah menjayakan aktiviti STeM kepada murid-murid disekolah berkenaan. Murid-murid sangat teruju dalam melakukan aktiviti berkumpulan tersebut. Kegembiraan dan kerjasama berkumpulan dapat dilihat pada raut wajah murid-murid berkenaan.
 
     Setelah berlangsungnya program Klik Dengan Bijak ini, kami telah mendapat maklum balas yang sangat positif daripada murid-murid dan guru-guru di ekolah Kebangsaan Dato' Mas'Ud Bagan Serai. Diharapkan program-program seperti ini akan dapat teruskan di masa akan datang.